2020. január 07. 08:01 - Tipca

Godzilla - A sorozat

Ha már Godzilla...

Annak idején, mikor tévében ment ez a sorozat, nálam kimaradt. Jobban mondva csak egy-két részből láttam valamennyit, teljes epizódot szerintem egyáltalán nem. Az animált Godzilla sorozat nagyjából a '98-as film folytatásának tekinthető, abból visszatérnek szereplők, habár a jellemük és a külsejükön eszközöltek néha némi változtatást.

godzilla_series.jpg

A sorozat alapja egy szörnykutató csapat, akit a filmből ismerős Nick Tatopoulos vezet. Van még biológusunk, Elsie, egy mérnök, Craven (ők is a filmből jöttek, de jelentősen eltérnek az ottani alteregójuktól), egy számítógépes guru, Randy, és a kötelező francia "kém", Monique. A film úgy ért véget (manapság ez már stáblistás jelenet lenne), hogy habár Godzillát és az újszülött szörnyeket elpusztították, egy tojás megmaradt. A sorozat elején Nick megtalálja ezt a tojást, épp mikor abból kikel az új Godzilla, és mivel Nicket látja meg először, rá tekint "mamájaként".

A csapat különféle helyszínekre utazik, ahol újabb és újabb szörnyetegek bukkannak fel, és kezdenek féktelen tombolásba. Az utolsó pillanatban aztán mindig megjelenik Godzilla is, és megmenti a napot és az ember-barátai életét. Minden rész különálló sztori, egyedül az első évadban van egy háromrészes összefüggő történet, ami egy korábbi epizód "folytatása". A második, utolsó évadban ez a folytonosság kikopik, ott már tényleg epizodikus lett a sorozat, amivel összességével nem lenne gond, csak éppen az utolsó epizód lepörgését követően hagy egy kis keserű szájízt maga után, hogy nincs lezárva a történet. Pedig a második évad első részében hőseink a jövőbe keverednek, és onnan visszatérve céljukként tűzik ki, hogy megállítsák a jövőt szörnyekkel elárasztó ökoterrorista gazember ármánykodásait - hogy aztán soha többet, még csak meg se említsék.

godzilla_series2.png

Habár a film annak idején bukott a mozikban - nekem tetszett - az emberek zabálták ezt a sorozatot, és meg lehet érteni, miért. Semmi extra nincs benne, de pont azt a vicceskedő, félig-komoly kalandot nyújtja, ami a kilencvenes években annyira menő volt. A karakterek szerethetők, bizonyos értelemben még némi karakterfejlődés is van, és a szereplők között nagyon jó az összhang. Godzilla néha ugyan tényleg csak ürügyként bukkant fel, hogy úgy nevezhessék a sorozatot, ahogy - komolyan, volt olyan epizód, amiben kb. fél percet, ha szerepelt -, de legtöbbször nem is hiányzott, nélküle is jól működött a sorozat.

(7/10)imdb.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturabarbar.blog.hu/api/trackback/id/tr7915396744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása