2020. március 03. 12:01 - Tipca

Castle Rock - 2. évad

Stephen King után (nagyon) szabadon

Mikor pár éve bejelentették, hogy J.J. Abrams tévésorozatot készít, ami Stephen King Castle Rock nevű, kitalált maine-i városában játszódik, a rajongók úgy várták, akár a messiást. Bár már akkor is titkolóztak a koncepcióval (nem is Abrams lenne), annyi biztos volt, hogy évados antológia lesz, tehát minden évben új történetet kapunk, melyeket a kisváros és lakói kötnek össze. Aztán az első évad jött, és... felemás sikert aratott. A Stephen King hangulatot nagyon eltalálták, a történet kellően titokzatos volt, a megvalósítás pedig príma. Egyetlen gond volt vele: a befejezést kissé túlcsavarták, így nagyon nehéz volt követni, mi is történik a képernyőn, és nem is igazán magyaráztak meg benne semmit. De pont ez a szép az évados antológiákban - új év, új esély.

castlerock_poster.jpg

A második évad sztorija kiterjeszti kicsit a térképet, így bekerül a képbe a Castle Rock szomszédságában fekvő Jerusalem's Lot is. Stephen King rajongóinak ismerős lehet a hely, itt játszódik a vámpírokkal operáló Borzalmak városa. Ide érkezik meg Annie Wilkes, lányával az oldalán, és rögtön a határon baleseteznek egyet a kocsijukkal. A javítás idejére kénytelenek megszállni Ace Merrill fogadójában, és Annie nővéri állást vállal a helyi kórházban, de csak hogy hozzájuthasson a gyógyszereihez, amit szörnyű látomásai ellen szed. Ace apja, a rákos Merrill papa halála előtt szeretné kibékíteni vér szerinti fiait két szomáliából fogadott gyermekével, ám az ellentétek egyre fokozódnak, és ez a városra is kihatással van. Egy este Annie lánya, Joy látja, amint Ace molotov koktélokat készít, hogy felgyújtsa fogadott húga házát, ezért másnap a férfi beállít hozzájuk. Annie egyedül van otthon, és Ace fenyegetőzése csak ront a tévképzetein, ezért végez a férfival.

Tovább
Szólj hozzá!
2020. március 03. 07:29 - Tipca

Mass Effect

az epikus világmegmentés első fejezete

Korábban már láttam részleteket ebből a játékból, és a folytatásaiból, és már akkor lenyűgözött, hogy mennyire tágas a világa, tele fantasztikus bolygókkal, lényekkel, történetekkel és történelemmel. Manapság annyira már nem olyan nagy szó, de akkoriban nem sok játék mondhatta el magáról, hogy a cselekedeteidtől függően alakul benne a szereplők sorsa, más lesz a történet kimenetele. Persze nem kell nagy, elágazó sztori-fát elképzelni tucatnyi befejezéssel, de tény, hogy az ME játékoknak nagy szerepe volt az ilyen típusú játékok térhódításában. A most taglalt első részben persze még ez a megvalósítás is gyerekcipőben járt, így csupán négy-öt nagyobb döntési pont van, amik többsége magát a fősztorit nem befolyásolják, ám mivel a mentések tovább vihetők a folytatásokban, előfordulhat, hogy egyik-másik kisebb döntés a későbbiekben sorsfordítóvá is válhat.

masseffect_cover.jpg

A Mass Effect világában a galaxis minden faja egy mostanra kihalt faj, a protiánok technológiáját használva jutott egyre feljebb a fejlettségi létrán. Az emberiség az egyik legújabb nép, aki csatlakozhatott a civilizált fajok sorába. A játék főszereplője Shepard parancsnok, a Szövetség katonája, akit hajójával az Eden Prime nevű emberi kolóniára vezényelnek, mikor a telepeseket megtámadja a geth néven ismert szintetikus faj. A bevetés során kiderül, hogy a gethek egy frissen kiföldelt protián leletre hajtanak. A küldetés sikerrel jár, azonban egy baleset során a lelet különös képeket ültet Shepard fejébe. Mikor kiderül, hogy a getheket egy renegát Fantom vezeti, a Galaktikus Tanács titkos, törvények felett álló kommandójának tagja, a Tanács Shepardot is beveszi a Fantomok közé - elsőként az emberiség történetében. Első feladaként azt kapja, kutassa fel és állítsa meg a szakadár Sarent. Shepard profi csapatot gyűjt maga köré, ám ahogy egyre többet tudnak meg Saren és a gethek kapcsolatáról, rájönnek, hogy valami sokkal hatalmasabb és veszélyesebb áll a történtek hátterében.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása