2020. január 10. 07:49 - Tipca

Hang nélkül 2 (A Quiet Place Part II)

előzetes

Az első rész a 2018-as év egyik legjobb horrorja volt, hátborzongató atmoszférával és síri csendben ülő moziközönséggel. A folytatás az előzetes alapján közvetlenül az első után veszi fel a fonalat (némi flashbackkel), és jóval akciódúsabbnak ígérkezik. Csak aztán nehogy ez legyen a veszte.

Szólj hozzá!
2020. január 07. 08:01 - Tipca

Godzilla - A sorozat

Ha már Godzilla...

Annak idején, mikor tévében ment ez a sorozat, nálam kimaradt. Jobban mondva csak egy-két részből láttam valamennyit, teljes epizódot szerintem egyáltalán nem. Az animált Godzilla sorozat nagyjából a '98-as film folytatásának tekinthető, abból visszatérnek szereplők, habár a jellemük és a külsejükön eszközöltek néha némi változtatást.

godzilla_series.jpg

A sorozat alapja egy szörnykutató csapat, akit a filmből ismerős Nick Tatopoulos vezet. Van még biológusunk, Elsie, egy mérnök, Craven (ők is a filmből jöttek, de jelentősen eltérnek az ottani alteregójuktól), egy számítógépes guru, Randy, és a kötelező francia "kém", Monique. A film úgy ért véget (manapság ez már stáblistás jelenet lenne), hogy habár Godzillát és az újszülött szörnyeket elpusztították, egy tojás megmaradt. A sorozat elején Nick megtalálja ezt a tojást, épp mikor abból kikel az új Godzilla, és mivel Nicket látja meg először, rá tekint "mamájaként".

Tovább
Szólj hozzá!
2020. január 07. 07:34 - Tipca

Godzilla II. - A szörnyek királya

avagy sok szörny istent győz

Egy ideje már be volt tárazva az újragondolt amerikai Godzilla sorozat második része, de valamiért eddig nem néztem meg. Alapvetően tetszett az első rész, teljesen jól szórakoztam rajta (a Kong: Koponya-szigetet pedig kifejezetten szerettem), de egyben éreztem a hibáit és a hiányosságait is. Túlságosan az emberi oldalra koncentrált, miközben a címszereplő alig kapott játékidőt, és akkor is csak részletekben, sötétben mutatták. Megértettem, miért volt erre szükség, fokozta a rejtélyt, meg ilyenek, de ettől függetlenül kicsit mégis esetlen volt emiatt az a rész. A folytatás helyre tette a dolgokat.

godzilla2_plakat.jpg

Ugye most már franchise építés folyik Godzilláéknál is, az első rész csak egy film volt, aztán jött a Kong, majd a hírek, hogy ez mind egy univerzum, és hamarosan egymásnak eresztik a gigászokat. A Konggal el is kezdték az építkezést, bejött a Monarch szervezet, ami kutatja a hatalmas szörnyeket, és egy tágabb világ, amire A szörnyek királyában remekül tudtak építeni. Az 1973-ban játszódó Kong óta a Monarch is a szörnyekével vetekedő méretűre dagadt, több tucat bázisuk van, szerte a világon, melyek többségében egy-egy titánt őriznek és vizsgálnak. Történetünk kezdetén is egy ilyen bázison vagyunk, ahol épp akkor kel ki egy újabb monstrum, Mothra. A Vera Farmiga alakította doktornő megépített egy gépet, amivel képes (legalábbis bizonyos határokon belül) irányítani a titánokat, és az óriási hernyó megjelenésével bebizonyosodik, hogy a prototípus működik. Ekkor azonban a bázist megtámadja egy öko-terrorista csapat, mindenkit lemészárolnak, a dokinőt és lányát (Eleven a Stranger Thingsből) pedig elrabolják.

Tovább
Címkék: film akció kaland
Szólj hozzá!
2020. január 07. 06:16 - Tipca

Az új mutánsok (The New Mutants)

előzetes

Egyszer talán majd tényleg láthatjuk ezt a filmet is, amit lassan két éve tologatnak ide-oda. Eredetileg ugye még a Fox számára készült, az ottani X-Men világ mellékágaként, majd miután a Disney felvásárolta a Foxot, egy ideig azt rebesgették, hogy megy a kukába a film, aztán hogy ez lesz az utolsó "Foxos-mutánsos" mozi. Most épp két lehetőséget emlegetnek: vagy tényleg az utolsó Fox film lesz (már ami a mutánsokat illeti), vagy - és ez elég érdekes start lenne - az is szóba került, hogy ez lesz az első MCU (vagy MFU, kinek hogy) film a mutánsokról, kvázi ezzel vezetik be a mutánsokat a Marvel Filmes Univerzumba. Mindenesetre most kijött hozzá egy új előzetes

Mindenesetre én ugyanúgy várom ezt a filmet, mint eddig, érdekes, ám annál izgalmasabb megközelítése a mutánsoknak. Az biztos, hogy nem egy tucat-képregényfilmet fogunk kapni a formájában, ahogy ez már az előzetesből is látszik.

Magyar bemutató (egyelőre): 2020. április 2.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása